Снимка: БулфотоГражданите на Тибет, Китайска народна република -   Пунтсок Тензин,

...
Снимка: БулфотоГражданите на Тибет, Китайска народна република -   Пунтсок Тензин,
Коментари Харесай

В Генерал Тошево осъдиха трима граждани на Тибет, влезли и излезли незаконно от България

Снимка: Булфото

Гражданите на Тибет, Китайска национална република -   Пунтсок Тензин, Калсанг Тензин  и Деден Тензин, получиха неоправдателни присъди, откакто се признаха за отговорни и желаеха да сключат съглашение с Районната прокуратура в Генерал Тошево .

И трите съглашения са били утвърдени от състав на Районния съд в града. Всеки от тях ще изтърпява наказване 8 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен срок  и санкция по 100 лв.. Съдът е отменил ограниченията им за неотклонение „ Задържане под стража “. Тримата наказани тибетци, от които Деден Тензин е жена, ще бъдат отведени в Любимец.

Там се намира единият от специфичните домове за краткотрайно настаняване на чужденци от затворен вид, в който се задържат жители на непознати страни, на които е издадена заповед за депортиране или които попречват осъществяването й, както и такива, за които има заплаха да се укрият или са с неустановена идентичност.

Гражданите на Тибет са били наказани за това, че на 14 декември предходната година в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Малко Търново, влезнали през границата на страната без позволение на надлежните органи на властта и не през избраните за това места, както и за това, че на 26 декември в землището на с. Кардам, община Генерал Тошево, излезли през границата на България сред 142 – 143 гранична пирамида, също без позволение на органите на властта и не през избраните за това места. Деянието, които са направили, съставлява закононарушение по член 279  алинея 1, по отношение на член 26 алинея 1 от Наказателен кодекс.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР